Zarząd NEUCA SA

Piotr Sucharski

Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny

Ukończył studia na Wydziale Zarządzania w Akademii Górniczo-Hutniczej
w Krakowie. Od tego czasu jego kariera zawodowa związana była z pionami finansowymi następujących firm: Huty Sendzimira (1993-1994), P.L.C. Leasco S.A. (1995-1998; jako Dyrektor ds. Finansowych), Press Glass sp. z o.o. (1999; jako Dyrektor ds. Finansowych), Mostostal Kraków S.A. (2000; jako Dyrektor ds. Finansowych). Od roku 2001 w NEUCA SA na stanowisku Dyrektora ds. Finansowych; od marca 2005 roku w Zarządzie NEUCA SA. Od stycznia 2009 roku na stanowisku Prezesa Zarządu.

Jacek Styka

Wiceprezes Zarządu ds. Marketingu i Sprzedaży

Absolwent politologii na Uniwersytecie Gdańskim oraz studiów MBA na Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, kierunek zarządzanie i marketing. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi jako Dyrektor Zarządzania Marką w firmie NAvo PGD, która jest generalnym partnerem Procter & Gamble w Polsce. Od września 2007 roku związany z Grupą NEUCA, początkowo jako Dyrektor Handlowy, a od maja 2010 roku – Dyrektor Pionu Marketingu i Sprzedaży. W listopadzie 2010 roku został powołany do Zarządu NEUCA.

Grzegorz Dzik

Wiceprezes Zarządu ds. Finansowych

Ukończył Wydział Ekonomiczny Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie oraz program MBA Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej i London Business School. Jest absolwentem programów managerskich w INSEAD i Duke University, posiada uprawnienia Brytyjskiego Stowarzyszenia Biegłych Rewidentów (ACCA). Pracował dla Grupy Lafarge, ostatnio jako Członek Zarządu odpowiedzialny za finanse i łańcuch dostaw. Wcześniej zatrudniony w światowej centrali firmy NKT Cables w Niemczech oraz w Dziale Audytu i Doradztwa Biznesowego w firmie Andersen. W Zarządzie Grupy NEUCA od sierpnia 2010 roku. Odpowiedzialny za zarządzanie m.in. takimi obszarami jak: finanse, informatyka czy kontroling.